Hartige courgette geitenkaastaartjes

Ilse vindt koken leuk, maar ze moet er wel de tijd voor hebben. “Ik probeer zoveel mogelijk vers te koken. Kookprogramma’s kijken vind ik ook erg leuk. 24 Kitchen bijvoorbeeld en vroeger keek ik altijd naar Nigella Lawson.” 

Risotto vindt ze therapeutisch om te maken.“Een beetje roeren in een pan en steeds bouillon bijschenken.”Ilse is vooral van de kleine hapjes, snacks en zoetigheid. “Ik kook niet vaak uitgebreid. Ons goede voornemen is om een keer in de week, maar dat zal wel een keer in de twee weken worden, iets te koken uit de Allerhande, de Jumbo of een kookboek. Wat we nu eten is best beperkt.”
Als gerecht voor LOEP koos Ilse:

Hartige courgette geitenkaastaartjes


Voor 12 stuks

75 gram zongedroogde tomaten in olie, uit gelekt en fijn gesneden. De olie bewaren.
1 tot 2 courgette in zeer dunne plakken
1 teentje knoflook, geperst
250 gram kant-en-klaar bladerdeeg, ontdooid
150 gram zachte geitenkaas
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de courgette in de lengte in vieren en snij van elk kwart lange repen van ongeveer 3 mm dik. Maak een grote bakplaat vochtig. Verhit 1 eetlepel van de bewaarde olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken courgette onder af en toe roeren in 8-10 minuten op matig vuur aan beide kanten goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak hem al roerend 30 seconde mee, tot hij zacht is. Haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen terwijl u de deegbakjes klaarmaakt.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Druk met een glazen schaaltje 12 ronde vormen uit het deeg.
Verdeel het courgettemengsel over de deegrondje, voeg de tomaten toe en laat een deegrand van 1 cm onbedekt. Schep op elk taartje een lepel geitenkaas. Sprenkel een eetlepel van de bewaarde olie over de taartjes en breng ze op smaak met peper en zout. Om ze mooi te laten glimmen kun je de randen nog insmeren met eigeel. Bak de taartjes 10-15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en goed gerezen zijn. Serveer ze warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

reactie plaatsen