Marokkaanse kip met couscous en dadels


Het lievelingsrecept van Jos en Dorine is Marokkaanse kip met couscous en dadels. Dorine kookt graag en ze houdt zich sinds kort ook bezig met het bakken van taarten. Een geweldig boek hiervoor vindt ze het boek Feest van Nigella Lawson, eten om het leven te vieren. Samen met haar vriendin Ans wisselt ze kookboeken uit en kijken ze naar kookfilms. Een erg leuke film vindt ze Haute Cuisine van Christian Vincent(2012). "Die moet je gezien hebben!"


Marokkaanse kip met couscous en dadels
Benodigdheden voor vier personen:
citroenen, 2 schoongeboend
olijfolie, 2 el
kippendijfilet, 500 gram
volkorencouscous, 150 gram
uien, 2 in plakjes
knoflook, 4 tenen in plakjes
gemalen komijn, 1 tl
kippenbouillon, 350 ml
(medjoul-)dadels, zes grote in stukjes
amandelschaafsel, 50 g
bladpeterselie, 1 klein bosje, blaadjes gehakt

Verwarm de oven tot 180C. Rasp de schil van de citroenen. Pers 1 vrucht uit. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan. Bestrooi de stukken kip met zout en versgemalen peper. Bak ze in 10 min rondom bruin. Schep de kip in een grote ovenschaal met de nog droge couscous.
Verhit de resterende olie en fruit de ui en de knoflook in 5 min glazig. Voeg beide specerijen, het citroensap en de helft van de geraspte schil toe. Schenk de bouillon erbij en roer de dadels erdoor. Breng aan de kook en schenk het mengsel over de kip en de couscous. Strooi de amandelen over de bovenkant, dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het gerecht in 20 min gaar. Serveer en bestrooi met de peterselie en de rest van de geraspte citroen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

reactie plaatsen